Őrült gitárszóló trükkök (évadzáró adás) | Szólómánia S04E18

gitártechnika kreativitás szólóírás szólóötletek

A hagyományos szólóelemek is fontosak, de néhány őrült trükk is jól jön időnként. A Szólómánia nyári szünet előtti utolsó adásában 9 gitártrükköt tanulhatsz, és az ismerőseid így fognak reagálni a szólóidra. Sok éve gyűjtöm az őrült gitártrükköket, és ezek közül mutatok meg kilencet. Lesz köztük könnyebb és nehezebb is, úgyhogy bármilyen szinten jársz, biztosan át tudsz venni néhányat.

 

A videóban említett tananyagok:

►Modális Tanfolyam

►Zeneírás Tanfolyam

►Nyári Gitár Kaland

►A mai szóló kottája

 

 

A videó témái sorrendben:

0:00 Bevezetés - Melyik az érdekesebb szólókezdet?

1:20 Gitárszóló 9 őrült trükkel

2:05 Töltsd le a szóló kottáját és a zenei alapot!

2:09 Zenei alap: elemzés és zeneelmélet

3:02 Az 1-2. trükk

4:04 Az előző adás tartalma

4:23 A 3-5. trükk

5:51 Tanfolyami beiratkozás e hét szombat estig - csatlakozz te is!

7:14 A 6-8. trükk

8:56 Vár téged is a Nyári Gitár Kaland! (Ingyenes gitárleckék egész nyáron)

9:33 A 9. trükk

10:14 Közös Szólóírás Program ismertető

10:37 Dallamos rock gitárszóló

11:52 Heti kérdés: Hogyan haladtál a zenei céljaiddal idén? Írd meg kommentben!

12:12 Szólómánia Gitárverseny - Szabolcsi Bence bemutatkozása

22:07 Heti házi feladat

22:37 Gitárszólók a Közös Szólóírás Program résztvevőitől

34:51 Kérdésed van? Írj!

34:56 Videó ajánló (3 Szokatlan Szóló-ötlet)

35:16 Következő videó

 

A heti kérdésem hozzád az, hogy az idei év első felében hogyan tudtál haladni a gitáros terveiddel? Mi az, amiben előreléptél fél év alatt, és mi az, amivel még nem vagy elégedett?

Ma folytatódik a sorozat, amiben a Szólómánia Gitárverseny legjobbjai mesélnek magukról. Most a verseny győztese, Szabolcsi Bence mutatkozik be a Szólómánia közösségnek. Elsőként nézd meg Bence szólóját, amit a gitárversenyre készített.

Heti házi feladat: töltsd le a teljes szóló kottáját és a zenei alapot. A linket a videó alatt találod. A nyár folyamán minden héten gyakorolj be egy trükköt, így nyár végére 9 új eszköz lesz a gitáros eszköztáradban.

Ezenkívül csatlakozz azokhoz a gitárosokhoz, akik a héten már beiratkoztak valamelyik tanfolyamra. Lehet, hogy régóta nem fejlődsz és már lemondtál arról, hogy jobb gitáros legyél. Vagy csak pár éve kezdted el, és szeretnél szintet lépni. Add meg magadnak az esélyt és indulj el a tudatosabb zenélés felé.

Ha van kérdésed, akkor a YouTube videó alatt kommentben felteheted, vagy írj nekem a Szólómánia emailcímére.

Örülök, hogy végignézted a mai adást, sokat jelent számomra. Ha szeretnél további szokatlan gitár-ötleteket tanulni akkor a videó legvégén mutatott Szólómánia adást ajánlom. Ebben 3 hasznos módszert nézünk meg, amelyekkel érdekesebb és mozgalmasabb szólókat tudsz alkotni.

Ha készen állsz rá, 3 módon tudok segíteni neked:

 

1. A Hatékony Gyakorlás 7 Szempontja: Töltsd le ezt a munkafüzetet, ha tudni szeretnéd, miket gyakorolj a gitáron a gyorsabb fejlődéshez. 

2. Modális Skálák Titka online tanfolyam: A zeneelmélet megmászhatatlan falnak tűnhet. Most egy teljesen új módszerrel végre megértheted a skálák világát. Nézd meg a részleteket itt!

3. Zeneírás online tanfolyam: Az otthoni zeneírás minden lépése az alapelvektől a zenei szoftverek használatán keresztül a riffek és szólók írásáig és a hangszerelésig. Nézd meg a részleteket itt!